Kešu pomazánka

Kešu patří mezi nejzdravější ořechy na světě. Inspirujte se výbornou pomazánkou, která je jednoduchá na přípravu a využít ji můžete jako dip k hlavnímu jídlu či zdravý snack. Recept je vhodný i pro vegany, chuťově připomíná sýr. Vyzkoušíte?

V sivej miske je krém z kešu orechov, na ňom je položená biela keramická lyžička. Miska je položená na drevenom stole, v pozadí je zelená bazalka a kešu oriešky.

Proč bychom měli jíst kešu oříšky?

Kešu oříšky mají nízký obsah cukru a jsou bohaté na vlákninu, srdci zdravé tuky a rostlinné bílkoviny. Jsou také dobrým zdrojem mědi, hořčíku a manganu – živin důležitých pro produkci energie, zdraví mozku, imunitu a zdraví kostí.

Ořechy a semena jsou považovány za „antioxidační velmoci“ a kešu ořechy nejsou výjimkou.

Jsou bohatým zdrojem polyfenolů a karotenoidů – dvou tříd antioxidantů, které mohou pomoci snížit zánět a poskytnout ochranu před chorobami.

Kešu oříšky jsou naservírovány ve skleněné zavařeninové nádobě.

Ingredience

  • 1 hrnek kešu oříšků natural
  • 2 pl lahůdkového sušeného droždí
  • rostlinné mléko k ředění
  • 1 čl. česnekového prášku
  • sůl podle chuti

Postup

Kešu oříšky si na noc (nebo na 2-3 hodinky) namočíme do vody. Vodu slijeme a všechny ingredience vložíme do mixéru. Rostlinné mléko přidáme podle konzistence. Mixujeme do hladka. Výborně se hodí na čerstvé pečivo nebo jako dip ke grilované zelenině.

Dobrou chuť.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz