Domácí banánová zmrzlina

Máte doma přezrálé banány? Určitě je nevyhazujte! Připravte si z nich lahodnou zmrzlinu pouze ze 2 ingrediencí.

Ve skleněné sklenici jsou kopičky banánové zmrzliny s kousky čerstvého banánu, ozdobené mátou.

Jsou banány zdravé?

Jednoznačně ano! Od vitamínů přes minerály až po vlákninu, banány jsou jednoduše zdravé a nabízejí spoustu výživy. Navíc jsou lehce stravitelné.

  1. Banány jsou jedním z nejlepších ovocných zdrojů vitamínu B6.
  2. Banány jsou velmi dobrým zdrojem vitamínu C.
  3. Mangan v banánech je dobrý pro pokožku.
  4. Draslík v banánech je dobrý pro zdraví srdce a krevní tlak.
  5. Banány mohou pomoci zlepšit trávení.
  6. Banány vám dodají energii – minus tuky a cholesterol 🙂

Přezrálý banán na žlutém talíři, polovina z něj je nakrájená. Banány v pozadí, na zeleném stole.

Zelené banány mají vysoký obsah vlákniny a odolného škrobu, které podporují trávení, zasytí nás po dlouhou dobu a pomáhají při regulaci hmotnosti. Jsou prospěšné i při různých žaludečních onemocněních, jako jsou žaludeční vředy, nadýmání, zácpa, průjem a bakteriální infekce trávicího traktu.

I když přezrálé banány ve skutečnosti nevypadají moc chutně, jsou také velmi dobré pro naše zdraví. Přezrálý banán je bohatý na antioxidanty a je snáze stravitelný.

Ingredience

  • přezrálé banány
  • limetková šťáva

Postup

Přezrálé banány nakrájíme na menší kousky, dáme do nádoby nebo sáčku a vložíme do mrazničky, nejlépe na noc. Mražené banány pak už jen hodíme do mixéru, přidáme limetkovou šťávu a mixujeme do hladké konzistence. Uchovávat v mrazničce.

Na zdraví a dobrou chuť. 🙂

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz